Mange kommuner kæmper med det samme usynlige problem: Idrætsfaciliteter, der på papiret er booket, men i praksis ofte står tomme.
Det gælder også i Odense Kommune, hvor man med hjælp fra HallMonitor har fået ny indsigt i, hvordan faciliteterne reelt bruges, hvordan man bedre kan udnytte eksisterende kapacitet – og om der er behov for at bygge nyt. Dette beskrives i en artikel fra Tal & Viden.
I takt med at presset på kommunale anlæg stiger, har Odense Kommune ønsket at få klarhed over, hvordan deres faciliteter rent faktisk bliver brugt i løbet af en almindelig uge. Målet er at finde ud af, hvor der er uudnyttet potentiale, hvor kapaciteten allerede er fuldt udnyttet – så beslutninger om fremtidige investeringer kan træffes på et solidt grundlag.
Når kommunen får præcise data om, hvordan de eksisterende faciliteter faktisk bliver brugt, bliver det lettere at træffe informerede beslutninger om, hvorvidt der er behov for at bygge nye haller eller ej. I stedet for at bygge nye anlæg baseret på formodninger, kan kommunen nu vurdere, om de eksisterende faciliteter kan udnyttes bedre og hvilket facilitetsbehov, der matcher aktivitetstyperne bedst. Dette giver plads til nye brugere og øger aktiviteten i de nuværende anlæg.
Denne tilgang skaber også et mere retfærdigt og gennemsigtigt grundlag for beslutningstagning. Når beslutninger om nye anlæg eller investeringer træffes på baggrund af konkrete data, sikres det, at både ressourcer og fællesskab maksimeres – og at de mange, der ønsker at bruge faciliteterne, får muligheden.
Særligt i debatten om byudvikling giver HallMonitor’s data Odense Kommunes Fritidsforvaltning en stærkere stemme. Med konkrete fakta om hallerne kan de nu vise, at der ikke er tilstrækkelig kapacitet til at rumme den forventede befolkningsvækst de næste ti år.
Dette har skabt en tættere dialog mellem Fritid og Byplan og en mere helhedsorienteret tilgang til udvikling af nye boligområder. Dataene giver også bedre grundlag for at rådgive investorer om fritidsfaciliteter i kommende byudviklingsprojekter, da områder med stærk lokal tilknytning kan være mere attraktive for investering end blot flere boliger.
Men data i sig selv løser ikke problemet. Det understreger Rasmus Vestergaard Tander, fritidskonsulent i Odense Kommune i artiklen: “Dataene giver os ikke hele sandheden – men de kan skabe et solidt grundlag for en kvalificeret dialog.”
Det er netop denne tilgang, der præger brugen af HallMonitor i Odense Kommune. Med de konkrete målinger i hånden kan man tage snakken med skoler og foreninger om, hvordan faciliteterne udnyttes – og hvordan man sammen kan finde løsninger, der giver mening.
HallMonitor bidrager ikke kun med teknologi, men med en metode til at forstå og tale om kapacitetsudnyttelse. Projektet i Odense er et eksempel på, hvordan målinger og dialog kan gå hånd i hånd, når der skal skabes mere værdi for brugerne og bedre beslutningsgrundlag for kommunen.
Er du også nysgerrig på, hvordan data kan hjælpe dig med at optimere kapacitetsudnyttelsen i dine faciliteter? Kontakt HallMonitor i dag for at høre mere.
Læs mere om projektet hos Tal & Viden: Odense Kommune bruger data til at undersøge kapaciteten i idrætsfaciliteterne
Forstå hvordan HallMonitor registrerer aktivitet og optimerer faciliteter – helt anonymt og i realtid.
Se hvordan HallMonitor kan hjælpe jer og jeres faciliteter – fra sportshaller til parker.
Dyk ned i erfaringer fra kommuner og anlæg, der allerede bruger HallMonitor i daglig drift.
Overlad trygt indsamlingen af aktivitets- og bookingdata til HallMonitor – jeres pålidelige løsning til analyse og optimering af facilitetsbrug.
© Copyright HallMonitor ApS 2024